Winkelwagen
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Hielspoor

Hielspoor is een veel voorkomende voetklacht waarbij er een stukje bot in de vorm van een doorntje aan het hielbeen groeit.

Hielspoor is een veel voorkomende voetklacht waarbij er een stukje bot in de vorm van een doorntje aan het hielbeen groeit. Het hielspoor zelf hoeft niet altijd tot klachten te leiden, maar uit zich vaak wanneer de structuur (pees) rondom het gebied van het hielspoor geïrriteerd of zelfs ontstoken raakt. De oorzaken van een hielspoor zijn divers. Ze komen meestal voort uit overbelasting van de voet, een afwijkend looppatroon of verkeerde voetstand. Ook kan een trauma door een ongeval, overgewicht, hardlopen, te lang staan, zwangerschap, korte kuitspieren en stijfheid in de achillespees tot hielspoor leiden. Schoenen met een goede pasvorm en voldoende demping, kunnen hielspoor voorkomen. De techniek van de het Zwitserse schoenenmerk Joya zorgt voor een optimale verdeling van de druk onder de voet ter voorkoming van overbelasting, waardoor de pijn direct verzacht wordt. Ook zorgt de zool ervoor dat de spieren geactiveerd worden. Hierdoor en doordat de doorbloeding in de voet zich verbeterd zorgt de Joya schoen voor een snellere genezing. Uit ervaring en de vele positieve reacties van klanten adviseren wij Joya schoenen bij hielspoor en peesplaatontstekingen.

Verder kan het dragen van corrigerende, ondersteunende en druk verlagende zooltjes voor voldoende verlichting en uiteindelijk genezing zorgen. Het is erg belangrijk deze speciaal op uw voeten afgestemde zooltjes te dragen in goed passende stabiele schoenen; zodat de structuren die bij het hielspoor betrokken zijn, tijdens de dagelijkse belasting rust gaan vinden. In onze winkel in Hengelo werken wij samen met Podotherapie Wouda en Wouda Orthopedie. Samen bieden wij de best mogelijke oplossing voor peesplaatontsteking en hielspoor klachten.

Rek- en strekoefeningen voor de kuit, een bezoek aan de fysiotherapeut en pijnstillers met ontstekingsremmers dragen bij aan een spoedig herstel. In de meeste gevallen kan een ziekenhuisbezoek voorkomen worden door het dragen van goed passende schoenen die de voet goed ondersteunen en bij iedere stap zoveel mogelijk demping geven. Daarom adviseren wij Joya Schoenen.


Lees hier alles over Joya

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.