Winkelwagen
Menu
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Waterdichte schoenen

 
Tegenwoordig zijn er in toenemende mate schoenen te koop die waterdicht of waterafstotend zijn. In principe bestaan 100% waterdichte schoenen niet. Wel zijn er veel schoenen verkrijgbaar met voeringen uit zogenaamde tex-materialen met een waterdicht membraan. De bekendste hiervan zijn Gore-Tex en Sympatex. Schoenen met een tex-voering met membraan blijven erg lang aangenaam droog. Je kan verschillende waterdichte leren wandelschoenen bij ons kopen. Bekijk onze webshop voor de verschillende leren waterdichte wandelschoenen.
 

Tex-voeringen

 
Dit tex-materiaal is een membraan dat met het overleer of bovenmateriaal verbonden wordt. Het membraan laat van binnen naar buiten waterdamp door (transpiratie), maar van buiten naar binnen kunnen (grotere) waterdruppels, zoals regendruppels, er niet doorheen. Bij het verdampen van lichaamsvocht ontstaan heel kleine waterdampmoleculen. Via de waterdampdoorlatende zones van het membraan worden deze naar buiten afgevoerd. Water in de vorm van bijvoorbeeld regendruppels zijn echter miljoenen malen groter dan de uiterst kleine waterdampmoleculen, daardoor kunnen deze niet van buiten naar binnen dringen. Hierdoor blijft de schoen van binnen lekker droog. Het is verstandig om in schoenen met een tex-voering speciale sokken te dragen die de waterdampmoleculen doorlaten en dus niet in zichzelf opnemen, zoals bijvoorbeeld wandelsokken uit synthetische materialen al dan niet in combinatie met een beetje wol. Volledig katoenen of wollen sokken werken minder goed in combinatie met de tex-voering, omdat deze materialen transpiratievocht juist opslaan, waardoor de moleculen te groot worden om te kunnen worden afgevoerd.
De op deze pagina (s) geselecteerde schoenen zijn allemaal voorzien van een waterdichte tex-voering of waterafstotende laag, waardoor deze schoenen uitermate geschikt zijn voor lopen of wandelen door en in vochtige omstandigheden.
 

Zolen met extra veel grip

 
De meeste schoenen met een waterdichte of waterafstotende voering zijn speciaal ontwikkeld voor natte omgevingen. Bijvoorbeeld om door hoog gras te lopen wanneer je de hond uitlaat of wandelingen door drassiger terrein. Een waterdichte leren wandelschoen zou hier een goede optie voor zijn. Echter zijn ze ook geschikt voor mensen die voor hun werk een schoen zoeken die sterk is en waar je bovenal droge voeten in behoudt. Deze schoenen zijn voorzien van een zool met extra veel grip en vaak ook voorzien van extra profiel.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.