Winkelwagen
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De doorgezakte voet

De doorgezakte voet, spreidvoet, metatarsalgie; oftewel pijn onder de voorvoet. Een veel voorkomende klacht. Het is een pijn die veel mensen dagelijks ervaren en waarvan men denkt dat er weinig aan is te doen. Maar is dat zo?

De stekende pijn ontstaat veelal doordat de voorvoet doorzakt. Dit kan komen door lichaamsgewicht, zwaar werk en langdurig staan of lopen. Vaak zijn schoenen de oorzaak van het ontstaan van deze problemen. Door slecht passende schoenen krijgen de voeten niet de mogelijkheid normaal te bewegen en haar normale functie te verrichten. De spieren kunnen niet meer optimaal werken en verzwakken door gebrek aan activiteit. Het belang van goed passende schoenen is hier duidelijk. Over het algemeen zullen mensen met doorgezakte voeten neigen om minder te willen lopen. 

De pijn onder de voorvoet, bij de doorgezakte bogen, zorgt ervoor dat u zich aanpast. Een goede pasvorm kan echter uitkomst bieden. En vooral een goede ondersteuning van de bogen van de voorvoet zorgt ervoor dat de bogen niet nog meer doorzakken. De schoenen van het Zwitserse merk Joya zijn ideaal. De gepatenteerde PU zool zorgt voor een optimale drukverdeling van het gewicht over de voet en ondersteund de bogen. Daarbij helpt de schoen de spieren te trainen, zodat deze meer en meer ondersteuning bieden en de klachten van doorgezakte voeten verminderen. Joya Schoenen zorgen voor een activering van de spierfunctie in de voet, zij trainen je voeten tijdens de dagelijkse activiteiten zoals lopen en staan. Net zoals veel mensen naar de sportschool gaan om hun spieren te trainen, is het ook belangrijk de voeten goed de aandacht te geven. Ze ondersteunen je gehele lichaam.

Lees hier alles over Joya Schoenen 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.