Winkelwagen
Menu
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Hallux Valgus

170 Producten
Aantal per pagina
Sorteer op
Filters
Filters
Xsensible
€ 249,95
Xsensible
€ 229,95
Solidus
€ 169,95
Hallux valgus is de Latijnse naam voor de scheefstaande grote teen. Die knokkel is het gevolg van de scheefstaande grote teen. De knokkel veroorzaakt de last, waarbij je de ontstekingsachtige roodheid vaak al door de kous kunt zien. De pijn wordt veroorzaakt door een ontsteking van de slijmbeurs en mogelijk door eelt en likdoorns. De oorzaak van de scheefstand is in veruit de meeste gevallen; de schoen! Door het dragen van korte of te spitse schoenen wordt de grote teen uit zijn normale stand gedrukt. Er zijn ook veel mensen die last hebben van de knokkel omdat deze erfelijk in de familiegenen wordt doorgegeven. Schoenen die goed passen, met de juiste wijdte en die vooral ook genoeg teenruimte bieden, zijn de oplossing. Zonder naden en mogelijk met stretch materiaal zijn ideaal. Zoals bijvoorbeeld de schoenen van het merk Xsensible. Wij bieden een gevarieerde collectie schoenen die uitermate geschikt zijn als u last heeft van de knok, knobbel of ook wel hallux valgus genoemd.

Xsensible
Dit merk heeft het stretch leer gepatenteerd en maken bijzonder fijn zittende schoenen. Niet alleen het stretchleer is uniek. Oók de zoolconstructie van de Stretchwalkers is een uitvinding. Onder de zool zit een opvallend blokje, een balanspunt! De zool is afgeleid van de bijzondere Japanse sandaal, de ‘Ippon-ba getta’, een traditionele houten sandaal, die zorgt voor een natuurlijke houding van het lichaam, waardoor gewrichten minder belast worden. De bijzondere zool is daarnaast voorzien van een fijne dempende opbouw. De combinatie zorgt voor een weldadige combinatie van demping en balans. Tel daarbij op het fijne stretchleer en je zult het verschil merken.

Waldlaufer
Dit merk maakt al decennialang heel fijne comfortschoenen. Voor mensen met extra gevoelige voeten ontiwkkelde Waldlaufer de ‘Orthotritt’ collectie. Deze schoenen bieden een fantastisch comfort! Ze zijn licht van gewicht, hebben een speciale voering zonder naden en stretchmateriaal ter hoogte van de knokkel.

Solidus
Solidus ontwikkelde voor de vele mensen met gevoelige voeten de ‘Solicaresoft’ modellen. Deze schoenen bieden erg veel comfort door de gebruikte leesten en materialen. Je voeten krijgen veel steun enerzijds, maar tegelijk ook de ruimte door de zachte en naadloze voering. Ter hoogte van de hallux valgus is het materiaal rekbaar, waardoor de schoen zich om de voet heenplooit.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.